Weekly Roundup 50, 2018

Weekly Roundup
Detta blir den sista veckouppdateringen för 2018. Jag åker på semester och kommer inte att uppdatera bloggen förrän vi passerat årsskiftet. Efter årsskiftet kommer jag att sluta med den dagliga blänkaren på Twitter under #morgonportföljen.
Vecka 50 inleddes inte bättre än föregående vecka. Marknaderna surnade till, denna gång var det för att den brittiska premiärministern meddelade en senareläggning av omröstningen om Brexitavtalet. Pundet föll kraftigt och aktiemarknaderna reagerade som vanligt nervöst på denna nyhet. I slutet av den amerikanska handelsdagen vände flera av innehaven upp då rädslan lättat. Tekniksektorn ledde vändningen där bl.a. Microsoft (MSFT) steg 2,64 %.

Tisdagen inleddes starkt i USA till följd av den starka avslutningen på måndagen men föll tillbaka något efter ett par handelstimmar under tisdagen. Vändningen neråt kom till följd av att President Trump hotat med att stänga ner den offentliga sektorn i USA. Detta skulle ske om finansieringen av Trumps mur uteblir.

Under onsdagen var det allmänt positivt på den amerikanska marknaden. Kommentarer från President Trump över handel och gripandet av Huawei Technologies CFO lyfte amerikanska aktieindex rejält. Torsdagen inledde positivt för att därefter svaja, marknaden verkade inte riktigt kunna bestämma sig för en riktning vilket i sig är oroande.
Därefter kom fredagen då bottenventilen lossnade och raset åter tog fart. Johnson & Johnson (JNJ) tappade 10,04 % på grund av att det finns påståenden som säger att det funnits asbest i bolagets babypuder. Johnson & Johnson tillbakavisar alla påståenden och menar på att deras babypulver inte innehåller asbest och att den har testats av den senaste tekniken i testmetoderna,
Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med innehavet. Min portfölj består av för närvarande av 5,59 % Johnson & Johnson.
Det generella tappet på de amerikanska marknaderna under fredagen berodde bland annat på att Kina levererade negativa siffror för sin tillväxt.

Portföljen tappade 1,23 % under veckan och ligger nu 0,8 procentenheter bättre än årsmålet på 5 % avkastning. Jag ligger även efter målet på 1,3 MSEK i eget kapital. Det börjar att bli svettigt inför årsslutet. Sedan toppen i oktober har portföljen tappat 260 748 SEK vilket är 16,77 %. Likviden uppgår till 18,37 %.
Under veckan har jag köpt på mig lite certifikat för guld, silver och palladium. Jag har även öppnat positioner i United Continental Holdings Inc (UAL), Catena Media (CTM) och Kambi Group Plc (KAMBI). Jag har stängt Starbucks Corp (SBUX), Campine (CAMB) och Spiltan Högräntefond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *