Weekly Roundup 49, 2018

Weekly Roundup
Veckan inleddes med en total eufori efter G20. Totalt blinda för vad uttalandet egentligen innebar rusade i princip allt. Under tisdagen föll marknaderna tillbaks igen. Asien inledde dagen med tapp över hela linjen vilket fortsatte i Europa och USA. Vi såg vinsthemtagningar efter måndagens kraftiga eufori, men också skepsis i vad G20 uttalandet egentligen innebär. Det enda vi vet är att länderna enades om att inte sjösätta några stridsåtgärder under nittio dagar.  En annan faktor som marknaderna i USA tittar på är den fallande US10Y som närmar sig US02Y. Detta kan det vara ett tecken på att vi är på väg in i en recension som mycket väl kan börja under slutet nästa år eller under 2020.

Marknaderna fortsatte att falla efter nyheten kommit ut om att USA begärt Meng Wanzhou arresterad vilket genomfördes den 1 december av Kanadensiska myndigheter. Om vi var osäkra på om G20 egentligen innebar något positivt så blåstes kanske optimismen bort av denna händelse. Nu får vi invänta Kinas motdrag i denna följetång. Veckan avslutades med att U.S. Labor Department rapporterade svag arbetsmarknadsstatistik.

Portföljen gick svagt under veckan och tappade 3,90 %. Sedan årets topp har portföljen tappat 15,74 % motsvarande 244 611 SEK. Årets mål på 5 % i avkastning ser ut att infalla, det kanske till och med blir så att målet inte nås. Just nu ligger avkastningen på 6,39 %.

Likviditeten har ökats och ligger nu på 18,49 %.

I den interna depåkampen ser det mesta dystert ut. Depå Degiro har tappat mycket tack vare stor tyngd i Financials. Depå Domestic som mest består av urval enligt Magic Formula fortsätter sin kräftgång ledd av Poolia och Besqab. Totalt håller urvalen enligt Magic Formulasig bättre än SIXRX.
Händelser i portföljen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *