Månadsrapport januari 2018

Då kan vi lägga januari till handlingarna och upprätta årets första rapport.

Månaden började riktigt bra för min del och min totalportfölj levererade en avkastning på 5,1 %. Alpha mot SIXRX blev 3,5 %. I totalportföljen ligger depåerna hos Avanza och Degiro samt sparande hos SBAB.

Utvecklingen i depåerna hos Avanza och Degiro mot SIXRX. Avkastning 5,23 %, alpha 3,66 %.

Tydliga signaler om eufori syns på många olika håll. VIX har stigit rejält och räntorna har börjat att peka uppåt, ett snart bear-scenario kommer allt närmare.

Under månaden har det varit mycket skriverier om cryptovalutor och cannabisplaceringar där en del verkar bli upprörda hur vi i ett fritt land väljer att placera våra pengar. Vi har bl.a. sett Claes Hemberg och Kavastu ondgöra sig över sk. knarksparare.
Jag har varit inne i Cannabishaussen och kom in helt fel och har därför stängt nästan alla positioner med motsvarande -0,48 % på totalportföljen i avkastning för ”Cannabisgruppen”.
23 januari stängde jag även den sista positionen i BTC och ETH med ett positivt utfall. Tidigare hade jag även stängt min position i BITCOIN XBT med riktigt bra resultat.

Jag avvecklade även mitt sparande hos Lendify då jag inte gillar vissa förändringar man gjort som exempelvis målavkastningen. Likviden avsattes till en kommande resa till Thailand.

Vad har hänt i min totalportfölj under januari?

Insatta medel 

Avanza  7 550 kr
Degiro  11 000 kr
Totalt  18 550 kr

Utdelningar

Avanza  460 kr
Degiro  221 kr
Totalt  680 kr

Eget kapital

Eget kapital  1 228 854 kr
Belåningsgrad  17,0 %

Disclaimer och varning:

Inget av det jag skriver om ska ses som rekommendationer för köp eller sälj. Ni måste alltid ta ett eget ansvar för era investeringar och vara medvetna om att ni kan förlora hela eller delar av ert kapital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *